Rejestracja
Twój koszyk
0szt. za
0,00
PLN
Dostawa od: 7,50 PLN

Olej ze słodkich migdałów 50 ml


Olej ze Słodkich Migdałów 50ml

Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6 i D. Nadaje się
do każdego rodzaju skóry, rozprowadzony nie daje efektu tłustości, jest
dobrze wchłaniany przez skórę. Polecany szczególnie do pielęgnacji.

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/
Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2
lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny
różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza
Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim
wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w
kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą
nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle
kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem
wielu kremów, mleczek i lotionów.

NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis Oil/
Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów. Ciecz w
postaci przezroczystej i praktycznie bezwonnej zawiera wiele nienasyconych
kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne
rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej,
suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze
rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w
leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany
szczególnie do demakijażu, ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

SPOSÓB UŻYCIA
- w czystej postaci bezpośrednio na skórę.
- idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych
olejów bazowych
- dodatek do kremów, balsamów, mleczek .
- naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask
wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed
chlorem, słońcem i wodą.
- produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla.
Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę.
- ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często
stosowany do masażów.
- kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą,
delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę.

Olej ze słodkich migdałow firmy ETJA jest w 100% naturalny

Opakowanie: 50ml
Szukaj