Rejestracja
Twój koszyk
0szt. za
0,00
PLN
Dostawa od: 7,50 PLN
Produkt chwilowo niedostępny

Olej konopny 50 ml Etja


KONOPIE SIEWNE (Cannabis sativa)

Gatunek rośliny z rodziny konopowiatych. Jest jedynym przedstawicielem
monotypowego gatunku. Występuję na obszarach Azji Środkowej, Azji Centralnej
oraz na pograniczu Euro-Azjatyckim. Roślina zwykle osiąga 1,5 metra
wysokości, choć może osiągać dorastać w sprzyjających warunkach do ponad 3
metrów wysokości. Odmiany żeńskie wydzielają intensywny zapach. Jako rośliny
uprawne wymagają sporego nawadniania. Roślina ma szerokie zastosowanie w
przemyśle światowym od włókienniczego, po farmakologiczne do kosmetycznego.
Z nasion utrzymuję się olej konopny o brązowo-zielonej barwie i
korzenno-orzechowym zapachu.

OLEJ KONOPNY BIO /Cannabis Sativa (Hemp)
Seed Oil/


Olej z konopi jest jedynym olejem naturalnym charakteryzującym się idealną
proporcją NNKT, pełniącą kluczową rolę w metabolizmie lipidów w organizmie
człowieka. Polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy
zapaleniach skórnych. Olej z konopi, dzięki swoim właściwością wykazuję
wysoki działanie odżywcze, immunostymulujace, regeneracyjne i
przeciwstarzeniowe. Wpływa korzystnie na strukturę i wygląd skóry, która
staje się bardziej elastyczna i uzyskuje za sprawą zawartego chlorofilu
ładniejszy koloryt. Przy systematycznym stosowaniu wszelkiego typu
podrażnienia i chorobowe stanyzapalnejak egzemaorazłuszczyca ulegają
złagodzeniu.Za sprawą lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu
stosowany jest w kosmetykach dla dzieci. Wrażliwy na wyższe temperatury
dlatego powinien być przechowywany w lodówce. Przeznaczony do skóry
mieszanej oraz tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych.

SPOSOBY UŻYCIA

- może być stosowany bezpośrednio na skórę
Jego delikatna struktura olejowa stanowi dobry dodatek do preparatów
kosmetycznych, zwłaszcza do kremów do delikatnej skóry.

- kąpiel z udziałem oleju wzmacnia strukturę skóry i mocno ją uelastycznia.
Do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej ok 10 ml oleju konopnego.

- jako środek głęboko penetrujący tkanki skóry jest doskonałym nośnikiem
substancji naprawczych, ekstraktów roślinnych oraz olejków eterycznych.

- olej ten jest łatwo absorbowany przez skórę, charakteryzuje się dobrą
rozsmarowywalnością, dlatego jest dobrym dodatkiem do oliwek do masażu.
stosować jako oliwkę do ciała, najlepiej mieszać w tym przypadku z olejkiem
jojoba gold BIO

- duża zawartość aminokwasów wykazuję korzystne działanie na skórę głowy i
włosy. Stosowany jako dodatek do odżywek poprawia kondycję włosów, stają się
bardziej błyszczące i łatwiejsze w czesaniu.


Olej Konopny BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w
100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-?KO.

PRZECHOWYWANIE
Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym
miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce .
Szukaj